Facebook E-mail
magnify
Home Reporty Report: Olomouc – Šumperk, 1. hokejová liga, 1. 12. 2012

Report: Olomouc – Šumperk, 1. hokejová liga, 1. 12. 2012

Publikované dne 4.12.2012 podle v Reporty

Jediné naše derby soutěže si žádá svou pozornost. Přípravy na zápas v Olomouci vlastně začaly hned poté, co Kohouti podali protest na Adama Červenku. Nesmyslnej trest nám nedal spát až do zápasu 27. kola. Dlouhá příprava se nakonec vyplatila a sobota patřila žlutomodrým barvám!

Postupně jsme připravovali různé choreografie, například plachta s velkým číslem 25 jako vyjádření podpory Červovi a provokace vstříc Fürstovi i domácím zastáncům stupidního trestu se bohužel dokončit z časových důvodů nestihla. I tak jsme zapakovali solidní výbavu – plachtu s hvězdami, kterou měly doplnit prskavky, několik konfet, balonky, sektorovku a hlavně nějaké pyro, kterého jsme měli víc, než použili, ale bezpečnost tentokrát ve stísněném prostoru raději velela ubrat. K tomu později.

Pyrotechnika v závěru

Pyrotechnika v závěru, zdroj: www.supporters.cz

Většinou mladší ročníky jely vlakem, další vedení tradičnějšími výjezdníky pak autobusem, zbytek se přepravil do Olomóce autama, přičemž někteří už velmi brzo, aby se stihli naladit na trzích. Nakonec se nás v sektoru za brankou schází ke dvěma stovkám, pár jedinců se šlo usadit i na delší tribuny, hlavně za střídačky obou mužstev. Od nich pak po utkání slyším slova chvály na choreo i celkový projev, což potěšilo. Počet šumperských fanoušků mě mile překvapil, na 11. tým tabulky a navíc v období  4 proher z 5 zápasů, jen se ukazuje, jak jsou fandové Draků věrní a oddaní.

Příchod do haly byl naprosto bezproblémovej. Pyro i další materiál se proneslo jak nic, žádné kontroly, přidrzle jsme si ještě trošku popíchli očumující sekuritku. Ale jinak pohoda, klídek, naprostá volnost. Obavy, že by se po zápase Přerov-Vsetín rozpoutal nějaký hon na pyro, byly naprosto zbytečné.

Report i s fotkami na webu Supporters.cz

Domácí nezklamali a na derby jich přišlo dvakrát tolik, co jich chodí obvykle. I jejich v minulých derby zápasech opuštěný „kotel“ za brankou (většinou se spíš snažila fandit tribuna za trestnejma) je tentokrát plnější a s napětím očekáváme, s čím na nás vyrukují. V paměti máme trapné choreo s papírovými draky, které kdysi nejspíš ukradli někde ve školce, žádná další nějaká choreografie nás nenapadá. Ani tentokrát netasí domácí kotel nic světoborného, jen na začátku zápasu roztahují sektorovku, tím to hasne. Na konci pak zapálí něco na způsob pyrotechniky, to ale v hale už nikdo není a nakonec jim to tam ještě selhalo a bouchlo. Jejich projev není vesměs slyšet, pokřiky se ztrácí ve změti zvuků vyluzovaných čtyřmi bubny. A takhle to šlo skoro celý zápas, jen Bum, Bum, Bum a nic.

Silnější odezvu tak má jen hlasatel, který se párkrát za zápas snaží trošku trapně vyburcovat celý stadion zvoláním „Však to znáte, já říkám Mora a vy odpovídáte!“ Víc asi k podpoře ze strany domácích moc dodat nelze, snad jen že po vstřelené brance se polovina tribun blíže našemu sektoru vždy otočila k nám, mnozí s vytrčeným prostředníčkem, další si něco lovili v rozkroku, prostě trapný provokace. Ale kdo se směje naposled…

Gólová radost v Olomouci

Gólová radost v Olomouci, zdroj: www.supporters.cz

Od začátku zápasu je k vidění dobrý hokej, my v první třetině nevytahujeme žádnou choreografii, snažíme se spíš dát o sobě pořádně vědět hlasivkami, což se více či méně daří. Znovu se trefuje Pekr, tentokrát již jeho kamarádi sedí na vedlejší tribuně, a tak nebereme pozdravy směrované k nim jako provokace. Tím se asi vysvětluje mylný dojem z prvního zápasu. Popisovat vývoj zápasu je až do posledních minut vesměs zbytečné, důležité je vypíchnout dva momenty.

Moment první: Po srovnání na 2:2 se otáčí Libor Kašík v olomoucké brance směrem k našemu kotli a hned je zřejmé, že ho stále trápí údajný otřes mozku. Směrem k nám rozhazuje rukama, tančí, provokuje, sem tam nějaké sprostě gesto, rázem je hrdina a borec. Od té doby využíváme každé možnosti Kašíka pozdravit, ať už slušně či méně, teď už je to jedno, válku vyvolal on. A ať si na olomouckej web tahle díra píše, co chce.

Moment druhý: Prapodivné trestné střílení domácích č. 2, kdy se Suchý soupeře absolutně nedotkl. Olomouc dává gól a jde do vedení. O dalších sporných momentech se nemá smysl vyjadřovat, tak klíčové pro vývoj utkání být nemohly.

Zorganizovat na začátku druhé třetiny choreo s hvězdami a prskavkami nebylo jednoduché, nakonec však jedinci prokázali chladnou hlavu a operativně reagovali skvěle. Klobouk dolů všem, kdo se pod tou plachtou dokázali zorientovat. S balonkama už takovej problém samozřejmě nebyl. Vzhledem k vývoji „vztahu“ s Kašíkem mrzí dvojnásob absence plachty s číslem Adama Červenky, ale všechno nám měl Liborek ještě vynahradit.

Sestřih z utkání (fans scéna), zdroj: youtube a supporters.cz

V závěru dostáváme gól na 3:4 a chvilku jsme z toho, co dodat, zdrceni. V zápase jsme si určitě nezasloužili prohrát, nakonec mobilizujeme síly a i za takového vývoje dáváme o sobě zase slyšet. Touha tentokrát odvést z Hané body byla odměněna, borci na ledě závěr odmakali na 110 %, Řípa navíc minul prázdnou branku a pak to přišlo. Kašík teatrálně posouvá branku při power-play a nájezdu se samozřejmě ujal Vrdla, pán nájezdů celé ligy. S provokatérkem vyjebal a co se dělo v dalších vteřinách si moc nepamatuju :-D Lepší finiš jsme si přát nemohli, pohled na protáhlé ksichty těch, co před třemi minutami máchali fakáčema ke kotli, to je prostě k nezaplacení.

Prodloužení a nájezdy už prožívá celej sektor v jednolitém transu! Umocněno vývojem ženeme kluky do boje i po dalším podivném vyloučení. Domácí pak i měli šance, ale Štůry podržel a došlo na nájezdy. Většině z nás bylo jasný, že Liborek je nalomenej, podléváme mu dalšími pokřiky a snažíme se tohoto mentála ještě více vyvést z míry, což vzhledem k předchozímu průběhu zápasu by nemuselo být neúčinné. Nakonec ale v nájezdech chytá dobře, na Vrdlu však nemá. Podruhé mu dal pokouřit ve čtvrté sérii a jede se domů s výhrou!

Několik minut připravená pyrotechnika jde do akce, efekt je výborný, hlavně z dýmovnic. Děkovačka ve chvíli, kdy domácí houfně prchali domů, byla úžasná. Nasranost ve výrazech mnohých domácích prostě, jak už jsem psal, k nezaplacení, což se projevilo i při odchodu z haly i u autobusu, kde máchali Kohoutci pěstičkama schovaní za policajty.

P. S.: Po zápase jsme dostávali zprávy ze všech stran, od hráčů, zástupců klubu i fanoušků, co obvykle nejezdí, i od neutrálních diváků, že prezentace kotle byla skvělá. Nezbejvá než souhlasit. A hlavně neusnout na vavřínech! AŤ ŽIJE ŠUMPERK!

P.P.S.: Nějaké fotky i videa ještě máme, tak je zkusíme dát nějak do kupy!

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
No Comments  comments 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>