Facebook E-mail
magnify
Home Aktuality Chrudim – Šumperk (hokej, 10. 3. 2011)

Chrudim – Šumperk (hokej, 10. 3. 2011)

Publikované dne 13.3.2011 podle v Aktuality

10. března odstartovala baráž o 1. ligu a již dlouho dopředu bylo jasné, že do Chrudimi vyrazí spousta šumperských fanoušků. Než na choreo jsme se tentokrát soustředili na co nejbouřlivější support, dalo se totiž čekat, že domácí kotýlek se opět představí v chabém složení a bude nám jen stěží sekundovat.

Kromě hromady aut se do Chrudimi vydaly i dva narvané autobusy, které však díky nadměrnému nákladu, za kterým jsme se několik kilometrů táhli, dojely pozdě. Přesto hned po příchodu do haly jsme spustili pokřiky, které neustávaly ani bohužel s rostoucím skóre ve prospěch domácích. Ti na ledě moc toho nepředvedli, čekal se od nich lepší výkon, bohužel ale měli nasráno v rukách a na co sáhli, to jim tam spadlo. Přitom víc jak polovinu utkání jen trapně sekundovali šumperskému tlaku. V sektoru je nacpáno šumperskými fanoušky, v poměru k návštěvě jich mohlo být tak 250, další desítky byly usazeny v místech na sezení. Dvě třetiny fandí vždy aspoň 50 fanoušků, většinou však podstatně víc. V poslední třetině fandí skoro všichni.

V ochozech nic zajímavého, domácí vytasili čtyři bubny, které jako jediné byly slyšet, diváci z Chrudimi pak příliš hlasitým projevem nepůsobili. Zajímavá byla pak ohlášená návštěva 1750 diváků. To by totiž v Šumperku muselo chodit na hokej na 4000 lidí, v Havířově na derby s Orlovou pak minimálně 15 000. Nikdo nechápal, kde tolik lidí nabrali, ale co už.

Ani za stavu 6:0 pak domácí kotel nebyl nijak aktivní, hala připomínala spíš divadlo. Oproti tomu jsme nepřestávali fandit, což překvapilo i nás, že lidi se stále chytali a ocenili bojovnost Draků, kteří prohrávali 0:6 jen vinou neskutečného štěstí domácích (konečný poměr střel 47:24 v šumperský prospěch). Bohužel první trefa přišla až v závěru třetiny, na kterou navázala druhá.

Na ledě přistálo po obou brankách několik konfet, ovšem zlom asi nastal při odchodu kabin do šaten po druhé třetině. Tichou halou se neslo bouřlivé DRACI, DRACI, což snad v té chvíli provolával každý fanoušek ze Šumperka, co v hale byl!!! Neskutečný pocit, kdy domácí jen nechápavě zírali, hráči taky a my se mohli pnout hrdostí. Tohle v Chrudimi nikdy nezažijí a můžou jen tiše závidět a tupě čumět.

Nikdo se nedozví, co se dělo o druhé přestávce v kabině, ale Draci vlétli do třetí třetiny s odhodláním a také doslova drtili prvoligové mistry světa z Chrudimi, kteří podle vyjádření fanoušků po zápase hráli tak na 10% (zatímco jejich hráči si dva dny poté po prohře s Pískem stěžovali na únavu z utkání se Šumperkem, kde museli makat na plno až do konce). Bohužel už to na zvrat v utkání nestačilo, ale byl to vzkaz všem ostatním, že tenhle tým je neskutečně silný a Chrudim sice vyhrála výsledkově, ale pochybuji, že s pocitem hrdosti takovým, jaký jsme si odváželi my. V hledišti po celé utkání panoval šumperský kotel, ve třetí třetině ten rozdíl byl naprosto nesrovnatelný. Domácí nebyli vůbec slyšet a stáli, koukali… Holt prvoligoví fanoušci z Čech.

Při děkovačce nejsou ani tentokrát domácí slyšet, bouřlivé pokřiky fandů Draků jsme doprovodili menší pyrotechnikou, bohužel stroboskopy se kvůli neschopnosti prodejce nepodařilo sehnat :( I tak za hrdého odchodu šumperských fanoušků domácí příznivci jen sem tam začali pořvávat “Druhá liga, taky liga”, zatímco byli spíš k smíchu. Trapný chrudimský kotel vyhořel, Draci odehráli zápas se ctí. Oslavy domácích pak připomínaly malé Nagano, ale první vyhrání z kapsy vyhání. Jsem velice zvědav, kolik chrudimských fanoušků přijede do Šumperka se podívat na peklo.

Jen ještě tečka – ohlas jednoho šumperského hráče po utkání: “To co dnes predvedli nasi fans, NESKUTECNE… klobouk dolu” doplněný o dodatek jiného hráče:”Best of fans!!! Díky borci moc!”

Takže kluci, vy jste borci! My jen reagujeme na vaše srdíčko tím, že jsme s vámi! A LETOŠNÍ SEZÓNY SI JEŠTĚ KURVA UŽIJEME!

P.S.: I přes prohru v Chrudimi byl tento výjezd jeden z nejlepších letos i díky srdnatosti kluků na ledě. Tohle je parta, kterou nám může celá 1. liga narvaná žoldáky z extraligy závidět!!!

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
No Comments  comments 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>